Betelt

Online marketing a turizmusban I. - Online marketing eszközök

Mára az online jelenlét bármilyen vállalkozás számára megkerülhetetlen - nem az a kérdés, hogy szükséges-e, hanem hogy hogyan lehet jól csinálni. Bár nem elhanyagolható az offline eszközök szerepe, a legtöbben már az interneten keresnek megoldást a problémájukra, emiatt pedig fontos, hogy adott szolgáltatót milyen könnyű megtalálni az online térben, és ott sikerül-e meggyőznie a szolgáltatást keresőt.
2022. május 27. 09:00 -13:00
Képzés formája
Személyes
Helyszín: Budapest, Magyar Turizmus Akadémia

A képzés célja a szemléletformálás mellett konkrét eszközök, módszerek bemutatása, amik növelni tudják egy vállalkozás online láthatóságát. A modern igényeknek szerkezetileg és technikailag is megfelelő honlap létrehozása (vagy meglévő honlap fejlesztése) mellett az azt megtöltő tartalom kialakításának lehetőségei is fontos szerepet kapnak a képzés során.

A képzés keretében a résztvevők
- megismerik, hogy mitől lesz JÓ egy honlap (a látogató és az üzemeltető szempontjából), valamint hogy napjainkban milyen technikai, biztonsági és egyéb szempontoknak kell megfelelnie
- elsajátítják olyan eszközök használatát, amikkel mérni lehet egy honlap több jellemzőjét, az oldallátogatók viselkedését, és hogy ezekből az eredményekből milyen következtetések levonásával lehet továbbfejleszteni a honlapot
- több módszerről is hallanak, amivel előrébb kerülhet szolgáltatásuk a Google találati listáján
- konkrét tippeket, javaslatok kapnak a honlap tartalmának magas minőségű kialakítására
- felmérhetik, hogy milyen feltételek mellett lehet érdemes együttműködniük véleményvezérekkel

Kinek szól?

Elsősorban olyan kis és közepes méretű vállalkozások vezetőinek, ahol még nincs külön (online) marketing részleg, a területért felelős munkatárs. Az ilyen cégeknél jellemzően kihívást jelent a tudatos online jelenlét, mert bár a vezető(ség) általában tisztában van az online marketing szerepének fontosságával, nincsenek megfelelő ismeretek és elég rendelkezésre álló erőforrás a témával való foglalkozáshoz. A képzést elvégzők nem lesznek azonnal marketingszakemberek, viszont a megismert módszerek és eszközök hozzásegítik őket a lehetőségeik felméréséhez. Ha önmaguk nem is tudják elvégezni a szükségesnek ítélt fejlesztéseket, könnyebben fogják megtalálni a közös hangot a feladatra bevont szakemberrel (pl, honlapfejlesztővel, tartalomgyártóval), és akár magabiztosabban tudják felülvizsgálni az általuk elvégzett munkát, valamint általánosságban a vállalkozás online jelenlétét.

Miért érdemes rá jelentkezni?

Mert a gyakorlatias tréning során nem csupán a fenti ismeretek elsajátítására, eszközök és módszerek megismerésére van lehetőség, hanem több éve a turizmus területén dolgozó, online marketinggel is foglalkozó szakemberek mutatják be saját példáikat (szállodai és egyéb turisztikai szolgáltatói területről). Emellett a résztvevők feltehetik saját kérdéseiket, amik megoldásaira a trénerek szakmai javaslatot adnak.

Tematika:

- honlap (tartalmi és technikai kritériumok)
- keresőoptimalizálás, google eszközök
- influencermarketing, együttműködés véleményvezérekkel
- tartalommarketing (blog, podcast, hírlevél)
- eredmények mérése (google analytics, hotjar)

Előadó(k)
 • Juhász Gábor
  Szüleim révén már gyerekként megfertőződtem a turizmussal. Sosem volt kérdés, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Egyetemi éveim alatt már vállalkoztam és azóta is cégvezető vagyok. 16 éve egy tihanyi szálloda üzemeltetése a fő feladatom de emellett több vállalkozásom is van a turizmus területén és azon kívül is illetve a balatoni hajózásban. Felismerve az akkori trendeket, az online marketinggel az utóbbi években kezdtem mélyrehatóan foglalkozni, ezzel igyekezve kitűnni a balatoni turizmus széles kínálatából. Erre igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni Tihany település hosszútávú stratégiaalkotásában is ahol tanácsadóként vagyok jelen. Izgalmas kihívást jelent számomra a sok érdekelttel folytatott közös munka és egyeztetés. Szakmai tapasztalataim segítenek a tréningeken résztvevők kérdéseinek, problémáinak több nézőpontból történő megvizsgálásában és a megoldás közös megtalálásában.
 • Balassa Lilla
  Online marketingesként és webdizájnerként dologozom, mint egyéni vállalkozó. Mivel a Balatonnál élek és turizmus-vendéglátás szakon végeztem, közel állnak hozzám a balatoni vendéglátó- és szálláshelyek, de bármilyen projektben szívesen veszek részt. Dolgoztam együtt borászattal, masszázsszalonnal, kézműves egyéni vállalkozóval, ügyfeleim között volt multinacionális gyártócég, reklámügynökség és rendezvényszervező iroda is. Véleményem szerint az online marketing egy olyan terület, ahol soha nem mondhatom azt, hogy már mindent tudok, hiszen napról napra változik és megújul. Ezt a szemléletet igyekszem a képzésen résztvevőknek is bemutatni és átadni.
 • Dallos Ádám
  Egyetemi tanulmányaim óta a turizmus több területén kipróbáltam magam itthon és külföldön is, jelenleg nyolcadik éve egy tihanyi szálloda aktív turisztikai központjának vezetőjeként dolgozom. Az iroda indulásakor nagy hangsúlyt fektettünk az online marketing eszközökre, ez jelentősen hozzá is járult a sikeres eredményekhez. Saját példákkal és a turizmus más területeiről származó jó esettanulmányokkal igyekszem átadni az évek alatt felhalmozott tudást, amiről úgy gondolom, nagy segítséget nyújthat a miénkhez hasonló, kisebb méretű szolgáltatóknak.
 • Varga Csongor
  Két évtizede dolgozom a turizmusban, javarészt szállodai értékesítés és marketing területén (kis boutique hoteltől a 300 szobás all inclusive szállodáig). Ebbéli tapasztalataimra építve teszek javaslatokat a részvevők online jelenlétének hatékonyabbá tételére a tréningek folyamán, a hallgatóság aktív bevonásával.

A kedvezményes ára MOST 20.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 29.000 Ft+Áfa/fő helyett.

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

A képzéseket minimum 6 fő részvételével indítjuk. Maximális létszám a terem befogadóképessége miatt: 14 fő

Jelentkezési határidő: 2022. május 18.

 

Képzésünk ezen a dátumon megtelt. Amennyiben érdeklődik a legközelebbi, hasonló témában induló képzésünk iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a "Kérdése van" űrlap vagy a "Kapcsolat" menüpont segítségével!

Cím

1011 Budapest, Magyar Turizmus Akadémia , Székely utca 2-4

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!

Kérdése van?