Kiégés, stressz felismerése munkatársaknál - Burnout vezetői eszköztár

Workshop gyakorló vezetőknek a kiégés negatív hatásainak elkerülésére és kezelésére a Vezetői Akadémia programsorozat részeként
2024. január 22. 14:00 -17:00
Képzés formája
Személyes
Helyszín: Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja

A program célja:

A program célja, hogy vezetői workshop keretében szakszerű ismeretek elsajátításával segítsen a vezetőknek felismerni a csapatukban jelentkező kiégés korai jeleit. Bizonyítottan hatékony módszerekkel képesek legyenek elkerülni a kiégés csapatra gyakorolt negatív hatásait és megfelelően kezelni a kiégésben érintett munkavállaló nehézségeit. A program során prevenciós technikákat ismerhetnek meg, amelyek segítségével megelőzhető a kiégés kialakulása.

Kiknek szól:

Olyan turisztikai és rendezvényszakmai vezetőknek, akik ügyfelekkel vagy vendégekkel közvetlenül dolgozó munkacsoportokat vezetnek. Az ügyfélkezelés bármelyik pontján végzett munkakörök magasabb kockázatot jelentenek a kiégés kialakulása szempontjából. A kiégés szorosan összefügg a teljesítmény csökkenésével, a betegszabadság számának növekedésével és a szolgáltatás minőségének romlásával. A vezetőknek kiemelt szerepük van a kiégés megelőzésében, felismerésében, kezelésében. Ehhez nyújt a képzés gyakorlati és elméleti ismereteket.

Miért érdemes rá jelentkezni? Mert a workshop  után a résztvevők

 • képessé válnak felismerni a kiégés korai jeleit,
 • képessé válnak empátiával és megértéssel fordulni a kiégett dolgozó felé elősegítve, hogy megtalálja a számára szükséges segítséget,
 • képesek lesznek megfelelő intervenciós technikákkal kezelni a kiégés negatív következményeit (pl.: csapatra gyakorolt negatív hatás, teljesítménycsökkenés, szolgáltatás minőségének romlása, munkahelyi hiányzások növekedése stb.),
 • olyan módszereket tanulhatnak, melyek segítségével elkerülhető a kiégés kialakulása,
 • képesek lesznek megérteni, hogy a különböző személyiségtípusú emberek hogyan viselik a folyamatosan változó környezetet
 • hozzájárulhatnak egy egyészséges munkahelyi légkör megteremtéséhez.

A workshop témái:

 • A kiégés – mit mond a tudomány, miről lehet felismerni?
 • A kiégés pszichológiája, kialakulásához vezető lépések, rizikófaktorok
 • Hogyan hat egy dolgozó kiégése a vezetőre, a csapatra, a szolgáltatásra?
 • Milyen hosszú távú veszélyei vannak a dolgozó számára a kiégésnek? Hogyan hat a kiégés a mentális egészségre?
 • Milyen segítséget lehet számukra felajánlani, hogyan lehet kezelni? 
 • A hatékony kiégés prevenció lépései, módszertana:
  • Az első lépés: a kiégés szempontjából magas rizikócsoportok beazonosítása
  • Megelőző intézkedések bevezetése: csapat és egyéni szinten
 • Megfelelő helyzetkezelés olyan esetekben, amikor észlelhetően érintett egy alkalmazott: hogyan érdemes kommunikálni erről az érzékeny, mentális egészséget is érintő témáról? 

 

Módszertan: műhelymunka esetmegbeszéléssel, szituációs gyakorlatok

Részvétel feltétele:

Vezetői Akadémia workshopjaink az Innermetrix DISC+ személyiségtipológiára építenek, így az azokon való részvétel feltétele a ’Vezetői teljesítmény- és hatékonyságnövelés kiégés nélkül’ című belépő programunk elvégzése. Amennyiben Ön - korábbi vezetői hatékonyságfejlesztés vagy leendő vezetőknek szóló képzéseink eredményeként – már rendelkezik 2 évnél nem régebbi Innermetrix DISC+ személyiségelemzéssel, úgy ezt a belépő programot nem kell elvégeznie. Ha Ön Innermetrix DISC személyiségelemzéssel rendelkezik, úgy a korábbi DISC mérés árát beszámítjuk a jelentkezésnél. Kérjük ezügyben vegye fel a kapcsolatot a jelentkezés folyamán kollégáinkkal a kepzes@turizmusakademia.hu email címen.

 

Minimum 3 workshopra való jelentkezés esetén, további 10% kedvezményt biztosítunk a workshopok már kedvezményes, támogatott árából.

 

A témához kapcsolódó egyéb képzéseink erre a linkre kattintva érhetőek el.

Előadó(k)
 • Szűcs Barbara
  Klinikai pszichológusként és multinacionális vállalatoknál szerzett több éves HR tapasztalatom (GE, Johnson Controls) lehetővé teszi, hogy átfogó és gyakorlati képzést nyújtsak a kiégés, munkahelyi mentális problémák, stresszkezelés témakörökről.
  Hivatásom és szenvedélyem a pszichés jóllét fontosságának hangsúlyozása, a mentális egészséget érintő állapotváltozások körüli stigmák leküzdése.
  A mindennapi pszichológusi munkámban az egyénileg alkalmazott kiégés prevenciós technikákon túl a vezetőket abban is támogatom, hogy felismerjék a környezetükben a kockázati tényezőket, mellyel megelőzhetik és a kiégés okozta károkat, legyen szó teljesítményről, csapatszellemről, vagy egészségről.

A képzés kedvezményes ára MOST 30.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 45.000 Ft+Áfa/fő helyett.

 

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2023-ban is, a turisztikai szakma támogatása érdekében.

 

A képzés minimum 4 fő részvételével indul.

 

Legalább 3 vezetői workshopra történő egyidejű jelentkezés esetén további 10% kedvezményt biztosítunk a támogatott árakból.

 

Jelentkezési határidő: 2024. január 16.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Cím

1011 Budapest, Magyar Turizmus Akadémia képzési központja , Székely utca 2-4.

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!