Betelt

Magyar Turizmus Akadémia - Szakmai Konferencia

2022. szeptember 15. 09:30 -14:00
Helyszín: Budapest, Radisson Blu Béke Hotel, Shakespeare terem
Érkezés 9 órától.

A Magyar Turizmus Akadémia szakmai konferencián mutatkozik be 2022. szeptember 15-én, melyre szeretettel várjuk a turizmus és rendezvényszervezés területén dolgozó HR- és szakmai vezetőket, kollegákat.

A rendezvény fókuszában a munkaerő megtartás és az ezt támogató kompetencia-fejlesztő és szakmai képzések, valamint az induló e-learning portál állnak majd.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a 'Jelentkezés' menüpontban.

A konferencia pontos programja elérhető a 'Rendezvény programja' menüpont alatt.

 

 • Program

  -
  09:00 - 09:30
  Érkezés és regisztráció
  -------
  09:30 - 09:40
  Köszöntő
  Dr. Princzinger Péter, MTSZA kuratóriumi elnök és Lénárd Gábor, Magyar Turizmus Akadémia Kft. ügyvezető
  -------
  9:40 - 10:10
  Kutatások - Munkaerőpiaci helyzet a turizmusban és általában – felkészülés a jelen és a jövő kihívásaira
  Attitűd, értékek, flexibilitás, fejlődés és önfejlesztés igénye a munkaerő részéről – marketing vagy valós igények? Mi a jó megoldás cégként?

  Előadók: Polgár Petra, operációs vezető, Randstad Hungary Kft. és Bagyánszki Éva, Head of Data, Nitro Communications
  -------
  10:10 - 10:40
  Munka, magánélet, élethosszig tanulás – generációk a XXI. században

  Előadó: Steigervald Krisztián, generáció kutató
  -------
  10:40 - 11:20
  Szakmai kerekasztal turisztikai és rendezvényszakmai HR- és cégvezetők részvételével
  A beszélgetés témája a résztvevők tapasztalatai és bevált gyakorlatai a munkaerő megtartásra és képzésre.

  Kerekasztal résztvevők: Molnár Judit - ügyvezető igazgató, OTP Travel / elnök MUISZ; Poncsák Pál - szállodaigazgató, Avalon Resort & SPA; Csányi Cecília - képzési és szervezetfejlesztési igazgató, Danubius Hotels; Müller-Pápai Zsuzsa - vezérigazgató, Naturmed Hotel Carbona / stratégiai igazgató, Spirit Hotel Thermal Spa; Duca Andrea - ügyvezető partner, HD Group és Microcosmos; Ruprecht László - alapító és elnök, Stílusos Vidéki Éttermiség; gasztronómiai tanácsadó
  -------
  11:20 - 11:45
  Kávészünet és networking
  -------
  11:45 - 12:05
  A tanulási élmények szerepe a digitális világban
  Az előadás során abba kapunk betekintést, hogy milyen modern digitális megoldások és technológiák állnak rendelkezésünkre a képzés és fejlesztés területén.

  Előadó: Koltányi Gergely, tanulási élmény tervezési vezető, Nitrolearning Zrt.
  -------
  12:05 - 12:45
  A Magyar Turizmus Akadémia induló új e-learning felületének, valamint megújuló személyes képzéseinek szakmai bemutatója
  Előadó: Lénárd Gábor, ügyvezető és Bacsi Krisztina, szakmai vezető
  -------
  12:45 - 13:15
  Különböző személyiségtípusok a munkahelyen
  Az interaktív, játékos előadáson arról lesz szó, hogy vezetőként hogyan ismerd fel és hogyan bánj a különböző személyiségtípusokkal, hogy hosszú távon, motiváltan veled maradjanak a kollégák?

  Előadók: Tóthné Márton Gabriella, módszertani vezető Magyar Turizmus Akadémia / ügyvezető Kontakt Szervezetfejlesztő Kft., a Magyar Turizmus Akadémia stratégiai partnere és Szűcsné Szabó Katalin, tréner, Kontakt Szervezetfejlesztő Kft.
  -------
  13:15 - 14:00
  Büféebéd és networking
  -------
  14:00
  A rendezvény zárása

Előadó(k)
 • Polgár Petra
  Operációs vezető, Randstad Hungary Kft.
  KUTATÁSOK - MUNKAERŐPIACI HELYZET A TURIZMUSBAN ÉS ÁLTALÁBAN - MIT HOZ A JÖVŐ?
  -------
  Polgár Petra a Randstad Hungary Kft., Magyarország piacvezető munkaerő-közvetítő cégének operációs vezetője, több mint tíz éve foglalkozik recruitment tanácsadással, több iparágat támogatva. Fő szakterülete a szellemi toborzás-kiválasztás. Kollégáival erős employer branding szemléletet képviselve támogatják partnereiket abban, hogy sikeres toborzási stratégiát képviseljenek a munkaerőpiacon.
 • Bagyánszki Éva
  Head of Data, Nitro Communications
  KUTATÁSOK - MUNKAERŐPIACI HELYZET A TURIZMUSBAN ÉS ÁLTALÁBAN - MIT HOZ A JÖVŐ?
  -------
  Az adatok és a tények szerelmese. Több multinacionális vállalatnál dolgozott különböző ágazatokban insight managerként, ahol lassan 20 éves piackutatási tapasztalatát is hasznosította. Stratégiai gondolkodása mindig az adatokból kirajzolódó mintákra és lehetőségekre épül. Az adatvezérelt és ügyfélközpontú működés elkötelezett híve, ezt tanítja a Kürt Akadémia Intelligens marketing tanfolyamán is. A Nitro adatcsapatának vezetőjeként 2 éve stratégiai tervezéssel, adatelemzéssel, piackutatások megtervezésével és kivitelezésével támogatja az ügyfeleket a piacaik és ügyfeleik jobb megértésében, az adatvezérelt gondolkodásmód elsajátításában.
 • Steigervald Krisztián
  Generáció kutató
  MUNKA, MAGÁNÉLET, ÉLETHOSSZIG TANULÁS – GENERÁCIÓK A XXI. SZÁZADBAN
  -------
  Steigervald Krisztián generáció- és (élet)kor-menedzsmenttel foglalkozik. Az elmúlt években több száz előadást tartott országszerte a témában, az egyik leggyakrabban hívott hazai előadó. Könyve, a Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást? 10.000 eladott példány körül tart. Most készülő könyve a férfi és az apai szerepekben bekövetkezett generációs változásokat taglalja, amely változások nem csak a családra, hanem az oktatásra, vezetésre, munkavállalásra is kihatással van.
 • Molnár Judit
  Ügyvezető igazgató, OTP Travel / elnök MUISZ
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  Végzettsége közgazdász, tanulmányait a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán és a Corvinus Egyetemen folytatta. Az utazásszervezést, mint szakmát a különböző kultúrák, a történelem, a művészetek és a természet szépségei iránti érdeklődése miatt választotta. Vallja, hogy pályafutása során és karrierjében a szívós, kitartó, de örömteli munka vitte előre.
 • Poncsák Pál
  Szállodaigazgató, Avalon Resort & Spa
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  16 éve dolgozik a turizmusban, hét éve, a szálloda nyitása óta az Avalon Resort & SPA szállodaigazgatója. A nyitàs előtti feladatok és a szálloda piacra való bevezetése óta az elmúlt években a park új beruházásainak felügyeletét és fejlesztéseinek koordinàlásàt látja el. Pályafutása során volt éjszakai recepciós, front office, éttermi vezető és értékesítő, ahol a rendezvények világával és az események szervezésével ismerkedett meg. Hitvallása szerint egy vezető annyira erős mint a csapata. A hosszútàvon fenntartható minőségi szolgáltatás pedig csak tudatos munkaerő koordinàlással, képzésekkel és fejlesztésekkel fenntartható. Az Avalon dolgozóira vonatkozó alapelve, hogy az emberi rész a fontos, a szakmaiság tanítható! Családapa, két gyermek édesapja.
 • Csányi Cecília
  HR stratégiai és szolgáltatási Igazgató, Danubius Hotels
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  Csányi Cecília gazdasági végzettséggel, sokéves pénzügyi háttérrel került a HR-es szakmába. Jelenlegi területén, több mint 12 évnyi tapasztalattal rendelkezik. Ez idő alatt több multinacionális vállalatnál (GE, Vodafone) is megfordult, jelentős vezetői pozíciókat betöltve. Jelenleg az idén 50. jubileumát ünneplő Danubius Hotels stratégiai HR vezetője. A szállodaipari vállalat több budapesti és nyugat-magyarországi szállodát üzemeltet, ahol a dolgozók fejlesztése és megtartása olyan fókuszban lévő kérdés, amiről minden szinten közösen gondolkodnak. Az elmúlt időszakban, akár a virtuális létben is rengeteg energiát fektettek a munkatársak összetartásába, tudásuk, készségeik fejlesztésébe képzések, különböző workshop-okon és webinárokon keresztül.
 • Müller-Pápai Zsuzsanna
  Vezérigazgató, NaturMed Hotel Carbona****; stratégiai vezető, Spirit Hotel Thermal Spa*****
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  Pályafutását Hévízen, a Gyógyfürdőkórházban kezdte, majd rövid idő után kikötött a szállodaiparban. Végigjárta a szakmai ranglétrát, melyet recepciósként kezdett, majd a későbbiekben értékesítőként és marketing területen folytatta karrierjét. 23 éve dolgozik a szállodaiparban, ebből 7 éve vezetői pozícióban.
 • Duca Andrea
  Ügyvezető partner, HD Group kommunikációs ügynökség és Microcosmos DMC
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező kommunikációs szakmber, a HD Group event fókuszú kommunikációs ügynökség és az egyik legnagyobb magyar DMC a Microcosmos ügyvezető partnere. Óraadó tanár a BGE és a METU egyetemeken. Végzettsége közgazdász-szociológus, hét nyelven beszél.
 • Ruprecht László
  Alapító és elnök, Stílusos Vidéki Éttermiség; gasztronómiai instruktor, kreatív Chef
  SZAKMAI KEREKASZTAL TURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYSZAKMAI HR- ÉS CÉGVEZETŐK RÉSZVÉTELÉVEL
  -------
  Ruprecht László séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke, Pro Turismo díjjal kitüntetett gasztronómus. Több vidéki étterem és a budapesti Európa Rendezvényiroda gasztronómiai tanácsadója, a Pannónia Gasztrohajó megálmodója. Tanult Franciaországban és Németországban, mesterkurzuson vett részt Párizsban, és megszerezte az École Lenotre francia iskola akadémiai Chef diplomáját. 2005-ben a magyar nemzeti szakácsválogatott csapatkapitánya, 2011-ben pedig az EU -elnökség gasztronómiai tanácsadója volt.
 • Koltányi Gergely
  Tanulási élmény tervezési vezető, Nitrolearning Zrt.
  A TANULÁSI ÉLMÉNYEK SZEREPE A DIGITÁLIS VILÁGBAN
  -------
  Képzési és fejlesztési szakértő. Szakterülete a felnőttképzés, vállalati képzés, továbbképzés, valamint a digitális technológiák alkalmazása a képzési és fejlesztési programokban. Szakmai figyelmének középpontjában a modern tanulástudományi eredmények és az ehhez illeszkedő eredményes és kiemelkedő tanulási élményt oktatást biztosító módszerek és digitális megoldások állnak.
 • Bacsi Krisztina
  Szakmai vezető, Magyar Turizmus Akadémia
  A MAGYAR TURIZMUS AKADÉMIA ÚJ E-LEARNING FELÜLETÉNEK ÉS MEGÚJULÓ SZEMÉLYES KÉPZÉSEINEK SZAKMAI BEMUTATÓJA
  -------
  Bacsi Krisztina a Magyar Turizmus Akadémia Kft. szakmai vezetője, business coach és okleveles személyiségdiagnosztikai tanácsadó. Pályáját a szállodaiparban kezdte, közel 20 éven át foglalkozott értékesítéssel, több éven át felsővezetőként. Gyermeke születése után a tanácsadói, tréning & coaching területre váltott, kiemelt szakterülete a vezetői önismeret fejlesztése, valamint B2B értékesítési képzések.
 • Tóthné Márton Gabriella
  Módszertani vezető, Magyar Turizmus Akadémia; ügyvezető Kontakt Szervezetfejlesztő Kft.; a Magyar Turizmus Akadémia stratégiai partnere
  KÜLÖNBÖZŐ SZEMÉLYISÉGTÍPUSOK A MUNKAHELYEN
  -------
  Tréning és coaching módszerekkel oktat több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hisz. A turizmus a szakterülete és szívügye. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végzett közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve.
 • Szűcsné Szabó Katalin
  Tréner, Kontakt Szervezetfejlesztő Kft.
  KÜLÖNBÖZŐ SZEMÉLYISÉGTÍPUSOK A MUNKAHELYEN
  -------
  Hivatása a szervezetek és az emberek fejlesztése. Szerencsésnek érzi magát, mert az elmúlt húsz évben vezetőként is megtapasztalhatta a szervezetek, HR rendszerek és a személyes kompetenciáik fejlesztésének kihívásait. Hisz abban, hogy a produktivitás záloga az emberi tényező. 2012 óta trénerként és coachként támogatja a turisztikai szektor szolgáltatóinak vezetőit és munkatársait. Tanulmányai mellett a vezetői gyakorlata segíti abban, hogy tréneri és coach feladatait megalapozottan tudja végezni. Törekszik a folyamatos tanulásra és fejlődésre, hiszen csak így tudja biztosítani, hogy ügyfelei igényeire és kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat nyújthassa.

Cím

Budapest, Radisson Blu Béke Hotel, Shakespeare terem
1067 Budapest , Teréz krt. 43

Parkolás

Parkolás fizetős közterületen, illetve a szabad helyek függvényében a Radisson Blu Béke Hotel mélygarázsában: 590 Ft/óra.

Étkezés

A konferencia résztvevőit kávészünetekkel és ebéddel várjuk.

Megjegyzés

Érkezés 9 órától.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel: 4-es, 6-os villamos, Nyugati téri megálló.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 7.

A regisztráció lezárult.

Köszönjük érdeklődésüket!

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!