Betelt

Vezetői önismeret és hatékonyságfejlesztés

A vezetői önismeret és ezáltal a hatékonyság fejlesztése az egyéni viselkedési erősségek és belső motiváció mérésére épülően – csoportos tréning vezetőknek
2022. március 25. 09:00 -15:00
Képzés formája
Online

Soha nem tapasztalt kihívásokkal néztek szembe a vezetők az elmúlt időszakban. Soha nem volt még ennyire fontos a vezető személyisége, viselkedése, gondolkodásmódja. De valóban ismerjük vezetőként egyéni erősségeinket? Személyre szabott elemzésünk konkrét, egzakt megoldásokkal segíti képzésünk résztvevőit a hatékonyság növelésében, az igazi erősségek beazonosításában, a magasabb motiváció megőrzésében, az ideális munkakörnyezet és a megfelelő kommunikáció kialakításában, a kiégés megelőzésében, az ideális munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában.

A program célja:

Tréningünk abban nyújt segítséget, hogy a vezetők személyes viselkedési erősségeik, motivációjuk azonosítása és megerősítése révén megteremtsék a belső stabilitásukat és fejlesszék agilitásukat, azaz a kreatív reagáló készségüket.

Ezáltal könnyebben tudnak alkalmazkodni a kiszámíthatatlansághoz, és megtanulják kezelni, csillapítani a rájuk háruló nyomásból eredő stresszt.

Tréningünk kiindulási pontja, hogy viselkedésünket a problémák és kihívások, az emberek, a változások, valamint a szabályok kezelésének módja határozza meg. Ezek kombinációjából alakul ki a megfigyelhető viselkedési stílusunk. Ezért mi az Innermetrix DISC+ mérésre építve vizsgáljuk meg a döntésképességi, a kommunikációs, a változáskezelési és a szabálykövetési erősségeket.

Kinek szól?

Azoknak a vezetőknek, közép- és csoportvezetőknek:

 • akinek fontos, hogy megértsék saját, és ezáltal mások viselkedését is a különböző helyzetekben;
 • akik szeretnék megérteni saját működését a változások viharában és ennek révén eredményesebben működni;
 • akiket érdekel, hogyan látják mások a viselkedésüket;
 • akik a hétköznapokban alkalmazható gyakorlati tudással szeretnének gazdagodni a hatékonyabb emberi kapcsolatokhoz
 • akik a folyamatos nyomás okozta stresszhelyzet miatt szeretnének kézzelfogható segítséget kapni a belső stabilitás megteremtéséhez, hogy nyugodtabban tudják megélni a hétköznapokat vezetőként és magánemberként,
 • akik szeretnének gyakorlati támogatást kapni a munkatársak ösztönzéséhez, hogy a folyamatos változási viharban ne veszítsék el motivációjukat. 

Miért érdemes rá jelentkezni?

 • Egyedülálló, objektív méréssel tárjuk fel a vezető egyéni erősségeit a problémamegoldás és döntéshozatal, a kapcsolatteremtés és kommunikáció, a következetesség és változáskezelés,  a körültekintés és szabálykövetés területén.
 • Tréningünk segít a vezetőknek a kiégés megelőzésében, a harmónia megteremtésében a saját életükben.
 • Vezetői eszközöket ad a változások sikeres menedzseléséhez és a munkatársak támogatásához a változásokban.
 • Egyéni támogatást ad a belső erőforrásaink mozgósításához.
 • Útmutatást adunk a további fejlődéshez, tanuláshoz, hatékony munkakörnyezethez.

Miért fontos, hogy mérésre épüljön a fejlesztés?

„Amit nem tudsz megmérni, azt nem is tudod menedzselni."  A minőségmenedzsment professzorainak ezen állítását a személyes kompetenciák fejlesztése során is alkalmazandónak tartjuk. Különösen igaz ez akkor, ha stresszhelyzet okozta állapotunkban szükségünk van egzakt kapaszkodókra, amik lehetővé teszik a saját megoldásaink megtalálását.

Mit mérünk?

Személyiségünknek vannak látható és nem látható (sokszor számunkra is) ismeretlen területei, melyek pontos feltérképezését és rendszerbe állítását a VEZETŐI FELADATKÖR kontextusában vizsgálva teszi lehetővé a mérés.  Az Innermetrix (röviden IMX) „DISC+”  2 mérőeszköz – DISC és az Érték indexek-  kombinációjával komplex képet ad a viselkedési erősségeinkről és a belső motivációnkról.

A mérőeszköz két részből épül fel: Az Innermetrix (IMX) DISC indexből és az Érték indexből (Values – motivációs hajtóerőnk).

Az első rész a DISC Index, ami viselkedési stílust mér. Alapja Dr. William Marston kutatása az emberi viselkedésről, illetve arról, hogy a 4 vizsgált dimenzió mentén hogyan szoktunk cselekedni.

A második rész a Values (Értékek) Index, mely képet ad a belső motivációról és hajtóerőkről. Ez a mérőeszköz dr. Eduard Spranger tanulmányán - az emberek értékvonatkozású beállítottságáról és meggyőződéséről - alapszik. Ez adja meg a választ arra, hogy mi hajt előre és motivál valakit, vagy mi vált ki szenvedélyt valakiből.

A mérőeszközök közötti összefüggésekkel lehetőség van arra, hogy megvizsgáljuk, milyen belső mozgatórugók késztetik a résztvevőt, és hogyan nyilvánulnak meg mindezen tényezők a mindennapi vezetői viselkedésében.

Program menete:

 • IMX DISC + mérés 
 • Kiscsoportos, a mérésre épülő tréning
 • Későbbiekben választható egyéni ráépítő coaching

A témához kapcsolódó egyéb képzéseink erre a linkre kattintva érhetőek el.

Előadó(k)
 • Tóthné Márton Gabriella
  tréner
  Tréning és coaching módszerekkel oktatok több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hiszek. A turizmus a szakterületem és szívügyem. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végeztem közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve vagyok.

A képzés kedvezményes ára 2022-ben 50.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 100.000 Ft+Áfa/fő helyett.
 

3 db Vezetői Akadémia képzésre történő egyidejű jelentkezés esetén a kedvezményes díjakból további 10% kedvezményt biztosítunk!

4 vagy több db Vezetői Akadémia képzésre történő egyidejű jelentkezés esetén a kedvezményes díjakból összesen 20% kedvezményt biztosítunk!

 

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

A képzéseket minimum 6 fő részvételével indítjuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. március 18.

Az ár tartalmazza: az online mérést; a több mind 40 oldalas személyre szabott elemzést magyarázatokkal, amely komplex képet ad a viselkedési erősségekről, a belső értékekről és motivációról; valamint a 6 órás, a mérés eredményeire építő tréning részvételi díját.

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!

Kérdése van?