Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés

3 alkalom, 2022. november 17. - 2022. november 30.
Napok: november 17. | november 24. | november 30.
Képzés formája
Online
1. és 2. napon a képzés 09:00-13:00 óráig tart, a 3. napon 10:00-12:00 óráig.

A vezetőkre hatalmas felelősség hárul a megfelelő szervezeti kommunikáció kialakításával kapcsolatban. A személyes kommunikációs stílusukon is múlik, hogy mennyire tájékozottak a kollégák a szervezeti célokról, jövőképről, illetve rendelkeznek-e kellő információval az aktuális változásokkal kapcsolatban. Tisztában vannak-e az elvégzett munka eredményével, minőségével, kapnak-e visszajelzést? Mennyire elkötelezettek és elégedettek, azaz milyen a munkahelyi légkör, milyen a kapcsolat a kollégákkal? Mennyi konfliktus van a szervezetben? Tréningünk a vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés gyakorlati eszköztárának és módszereinek feldolgozásával nyújt gyakorlati segítséget a mindennapi kihívásokhoz.

A program célja:

A kommunikáció mai felfogásban túlmutat azon az alapvető életjelenségen, hogy pusztán információ közlésre, információ cserére használjuk. Kommunikáció során közvetítjük az érzelmeinket, hiedelmeinket és magatartásmintáinkat. Általa kapcsolatot teremtünk, építünk és közösséget szervezünk mikro vagy makro környezetben egyaránt.

Segítünk, hogy a vezetők, közép – és csoportvezetők:

 • elsajátítsák és gyakorolják vezetői kommunikációjukat fejlesztő technikákat,
 • megismerjék, miként lehet hatékonyan alkalmazni a vezetői kommunikáció 3 fő eszközét, a visszajelzést, az értékelés és a megbeszélést,
 • szerezzenek jártasságot az elismerés 5 nyelvének alkalmazásában,
 • tudatosítsák a kommunikációt gátló és serkentő tényezőket,
 • gyakorolják az értő figyelem és a konstruktív visszajelzés módszertanát,
 • átfogó képet kapjanak, hogy a szervezeten belül és a személyek között milyen konfliktus típusok fordulhatnak elő, és azokat milyen konstruktív vezetői konfliktuskezelési technikák segítségével tudják megelőzni vagy kezelni

Kinek szól?

Bármilyen turisztikai szakterületen dolgozó, olyan vezetőknek, akik megerősítést vagy új ismereteket, módszereket szeretnének kapni ahhoz, hogy napi munkájukat eredményesebbé, vezetői kommunikációjukat egyértelműbbé, konfliktusaikat menedzselhetővé tudják tenni. Kezdő vagy leendő vezetőknek, akik támogatást szeretnek kapni az alapoktól építkezve ahhoz, hogy céltudatosan fejleszthessék a legjellemzőbb vezetői tevékenységet, a  kommunikációt.

Miért érdemes rá jelentkezni? 

Mert a tréning

 • a vezetői kommunikáció legfontosabb tényezőit, területeit dolgozza fel, konkrét és gyakorlati támogatást nyújtva a tanultak készség szintű elsajátításához,
 • helyzetgyakorlatokon keresztül támogatja a vezetőket kommunikációs stílusuk és konfliktuskezelési eszköztáruk személyre szabott fejlesztésében,
 • segítségével javul személyes és a vezetői kommunikáció hatásfoka és eredményessége.

A témához kapcsolódó egyéb képzéseink erre a linkre kattintva érhetőek el.

 • Várható tematika:

  -
  - A kommunikáció munkahelyi vonatkozásai
  - Kommunikáció célja, folyamata és típusai a szervezetben
  - Hogyan kommunikáljunk eredményesen vezetőként?
  - Hogyan kommunikálok most vezetőként?
  - 2 eszköz: visszajelzés, értékelés
  - Az elismerés 5 nyelve
  - A kommunikáció pszichológiai tényezői
  - Kommunikációt gátló, serkentő tényezők
  - Meggyőző érvek, avagy a megfelelő kommunikáció hatásai
 • Várható tematika:

  -
  - A konfliktusok dinamikája – konfliktusok a szervezetben
  - Technikák a konstruktív viselkedés elősegítésére a konfliktusos helyzetekben
  - Az egyén, mint a konfliktus mögött meghúzódó tényező
  - Konfliktuskezelési stratégiák
 • Műhelymunka

  -
  2 órás workshop, amely egyéni beszámolókkal és csoportos megbeszéléssel telik, az első két napon tanultak alapján megvalósított feladatokból.
Előadó(k)
 • Tóthné Márton Gabriella
  tréner
  Tréning és coaching módszerekkel oktatok több mint 20 éve, az élmény és erősség alapú fejlesztésben hiszek. A turizmus a szakterületem és szívügyem. A BGE-en Idegenforgalmi és szálloda szakon, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés szakán végeztem közgazdászként. Innermetrix konzulensként a diagnosztika és az erősség alapú fejlesztés elkötelezett híve vagyok.
 • Könyves-Tóth Laura
  tréner
  Több mint 5 éve foglalkozom kifejezetten vezetői, munkavállalói, valamint munkahelyi fejlesztéssel. Számomra az egyik legfontosabb, ha tréningjeimen képesek vagyunk a perspektívaváltásra és a konstruktív kooperációra. Ennek alapját egyrészt képesítéseim adják: Közgazdászként, HR tanácsadóként és Pszichológusként, továbbá vezetői és üzleti coachként is vezetem a tréningek alatt felmerült helyzeteket, kérdéseket. Másrészt szakmai tapasztalataim segítik a résztvevőket, hiszen a KKV szektortól a multinacionális vállalatokon át az állami cégekig valamennyi területen dolgoztam már, illetve segítettem szervezetfejlesztéssel az egyes szervezeteket.
 • Szűcsné Szabó Katalin
  tréner
  Hivatásom a szervezetek és az emberek fejlesztése. Szerencsés vagyok, mert az elmúlt húsz évben vezetőként is megtapasztalhattam a szervezetek, a HR rendszerek és a személyes kompetenciáik fejlesztésének kihívásait. Hiszek abban, hogy a produktivitás záloga az emberi tényező. 2012 óta támogatom trénerként és coachként a turisztikai szektor különböző területein a szolgáltatók vezetőit és munkatársait. Tanulmányaim mellett a vezetői gyakorlatom segít abban, hogy tréneri és coach feladataimat megalapozottan tudjam végezni. Arra törekszem, hogy folyamatosan tanuljak, fejlődjek, hiszen csak így tudom biztosítani, hogy ügyfeleim igényeire és kihívásaira a legmegfelelőbb megoldásokat nyújthassam.

A képzés kedvezményes ára MOST 60.000 Ft+Áfa/fő, a teljes, 89.000 Ft+Áfa/fő helyett.

A kedvezményes ár igénybevételét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turizmus Akadémia Kft. biztosítja 2022-ben, a turisztikai szakma újraindulása érdekében.

A képzéseket minimum 6 fő részvételével indítjuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. november 11.

Jelentkezés
Résztvevő adatai
CAPTCHA

Szeretne mielőbb értesülni aktuális képzéseinkről?

A feliratkozó e-mail cím
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként kaphassa kézhez legújabb képzési ajánlatainkat, friss tanulmányainkat!